Dukat 3. godinu za redom Najdonator

Dukat d.d.

Dukat je treću godinu zaredom ponio titulu „Najdonator“ kao najveći donator hrane u Hrvatskoj, u kategoriji proizvođača, u 2019. godini. Priznanje dodjeljuju Mreža hrane i europarlamentarka Biljana Borzan na temelju podataka o vrijednosti donirane hrane koje tvrtke prijavljuju Poreznoj upravi.

– Čestitke nagrađenim tvrtkama i njihovim radnicima što su pokazali izvanrednu društvenu odgovornost. U zemlji u kojoj su police socijalnih dućana često prazne to može služiti kao primjer svima. U teškim vremenima u kojima se nalazimo, humanitarno djelovanje donatora mnogima znači razliku između oskudice i toplog obroka. Ovim priznanjem želimo pokazati da postoje tvrtke koje su iznimno humanitarno angažirane i želimo da građani znaju koje su to tvrtke, izjavila je potpredsjednica europskih Socijalista i demokrata  Biljana Borzan.

Prema podacima Porezne uprave, ukupna nabavna vrijednost donirane hrane bez PDV-a u 2019. godini iznosila je 12.991.467 kuna, radi se o značajnom povećanju u odnosu na 2018. kada je prijavljeno 9.936.882 kuna. Prodajna vrijednost prijavljenih donacija je iznosila 19.836.745 kuna. Ukupno šezdeset i sedam tvrtki je Poreznoj upravi prijavilo donacije.

– Drago nam je da nagradu “Najdonator” dodjeljujemo i ove godine, usprkos izazovnim okolnostima. Ovo je nagrada tvrtkama koje su posebno društveno osjetljive i koje su odlučile pomoći najpotrebitijima. Mreža hrane ovim putem želi pozvati sve donatore da se uključe u IT sustav koji je ustanovljen kako bi donatori mogli lakše donirati hranu. Ovaj poziv vrijedi i za dobitnike ove nagrade, ali i za sve tvrtke koje žele donirati hranu, ali ne znaju kako ni kome. Hvala Dukatu, Konzumu i Sana delikatesama na njihovoj društvenoj osjetljivosti, kazao je koordinator Mreže hrane Zoran Grozdanov.

Predstavnici nagrađenih tvrtki su na godinu dana dobili pravo korištenja titule „Najdonator“ i službenog logotipa. Dobili su i statuu čiji je dizajn, kao i onaj logotipa, izabran na natječaju na kojem je pobijedio mladi dizajner iz Vukovara Mirko Tivanovac.

Dukat je u prošloj godini donirao hranu prodajne vrijednosti 2.101.696 kuna.

U 2019. godini Dukat je donirao 145 tona mliječnih proizvoda vrijednih 2,1 milijun kuna. Time je osigurao 736.000 mliječnih obroka za više od 43.000 socijalno ugroženih građana i djece širom Hrvatske.

Od 2015. godine, od kada je Dukat pokrenuo sustavni program doniranja hrane, Dukat je donirao 1.045 tona svojih proizvoda, ukupne vrijednosti 15 milijuna kuna.

-Ponosni smo što smo treću godinu zaredom prepoznati kao najveći donator hrane u zemlji i što na taj način možemo biti pomoć i podrška potrebitima. Posljednjih pet godina sustavno i bez stanke doniramo hranu diljem zemlje, a naš donacijski program ove smo godine pojačali izvanrednim donacijama za građane pogođene potresom i epidemijom koronavirusa. Ovo priznanje pripada našim zaposlenicima koji sudjeluju u našem donacijskom programu i redovito isporučuju donacije na adrese 60 humanitarnih udruga, pučkih kuhinja i socijalnih samoposluga,- izjavila je Elena Wolsperger Dolezil, direktorica Korporativnih komunikacija Dukata.

Povezane objave

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.