Kozum ponovno najveći donator u 2019.

Kozum

Hrvatska tvrtka koja je donirale najviše hrane u prošloj, 2019. godini, je Konzum. Za svoje humanitarno djelovanje i društveno odgovorno poslovanje primili su priznanje “Najdonator”, koje treću godinu zaredom dodjeljuju Mreža hrane i europarlamentarka Biljana Borzan.

– Čestitke nagrađenim tvrtkama i njihovim radnicima što su pokazali izvanrednu društvenu odgovornost. U zemlji u kojoj su police socijalnih dućana često prazne to može služiti kao primjer svima. U teškim vremenima u kojima se nalazimo, humanitarno djelovanje donatora mnogima znači razliku između oskudice i toplog obroka. Ovim priznanjem želimo pokazati da postoje tvrtke koje su iznimno humanitarno angažirane i želimo da građani znaju koje su to tvrtke, izjavila je potpredsjednica europskih Socijalista i demokrata  Biljana Borzan.

Konzum je već treću godinu za redom najveći donator u kategorijama trgovaca.

Prema podacima Porezne uprave, ukupna nabavna vrijednost donirane hrane bez PDV-a u 2019. godini iznosila je 12.991.467 kuna, radi se o značajnom povećanju u odnosu na 2018. kada je prijavljeno 9.936.882 kuna. Prodajna vrijednost prijavljenih donacija je iznosila 19.836.745 kuna. Ukupno šezdeset i sedam tvrtki je Poreznoj upravi prijavilo donacije.

– Drago nam je da nagradu “Najdonator” dodjeljujemo i ove godine, usprkos izazovnim okolnostima. Ovo je nagrada tvrtkama koje su posebno društveno osjetljive i koje su odlučile pomoći najpotrebitijima. Mreža hrane ovim putem želi pozvati sve donatore da se uključe u IT sustav koji je ustanovljen kako bi donatori mogli lakše donirati hranu. Ovaj poziv vrijedi i za dobitnike ove nagrade, ali i za sve tvrtke koje žele donirati hranu, ali ne znaju kako ni kome. Hvala Dukatu, Konzumu i Sana delikatesama na njihovoj društvenoj osjetljivosti, kazao je koordinator Mreže hrane Zoran Grozdanov.

Predstavnici nagrađenih tvrtki su na godinu dana dobili pravo korištenja titule „Najdonator“ i službenog logotipa. Dobili su i statuu čiji je dizajn, kao i onaj logotipa, izabran na natječaju na kojem je pobijedio mladić iz Vukovara Mirko Tivanovac.

Konzum je, u 2019. donirao hrane prodajne vrijednosti 4.956.115 kuna.

­­­­­­­­­­­­­­­­­­- Iznimno smo ponosni na naš program doniranja hrane pred istekom roka trajanja i velika nam je čast što smo treću godinu zaredom proglašeni Najdonatorom. Zahvaljujući unapređenju internih procesa i pojednostavljenju procedura, kao i predanosti zaposlenika koji zajedno s brojnim udrugama diljem Hrvatske svakodnevno brinu da hrana dospije potrebitima, gotovo smo udvostručili količinu donirane hrane u odnosu na prethodnu godinu. Unatoč svim ovogodišnjim izazovima, doniranje hrane pred istekom roka trajanja i dalje ostaje naš prioritet, rekla je Ivana Džakula, direktorica Sektora poslovne podrške u Konzumu.

Povezane objave

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.