Sana delikatese ‘Najdonator’ hrane u kategoriji malih i srednjih poduzeća

1

Sana Delikatese iz Korpivnice je najveći donator hrane među malim i srednjim poduzećima u prošloj godini. Za svoje humanitarno djelovanje i društveno odgovorno poslovanje primili su priznanje “Najdonator”, koje treću godinu zaredom dodjeljuju Mreža hrane i europarlamentarka Biljana Borzan.

Ova koprivnička tvrtka donirala je hrane prodajne vrijednosti od gotovo 44.000 kuna, što predstavlja 0.64 posto godišnjeg prihoda tvrtke.

-Iza vrijednosti donirane hrane stoji značajan angažman i trud naših radnika, jer donirana hrana je spašena prije isteka roka valjanosti. Na ovaj način smo dvostruko ponosni, jer ne samo što smo hranu donirali onima kojima je najpotrebnije te time pokazali svoju socijalnu osjetljivost, već smo hranu spasili od uništavanja te time i brinuli o okolišu, a briga za dobrobit ljudi i naš okoliš je, uz zadovoljstvo naših radnika, osnovni cilj poslovanja tvrtke – kazala je Silvija Repić, direktorica Sana delikatesa.

– Čestitke nagrađenim tvrtkama i njihovim radnicima što su pokazali izvanrednu društvenu odgovornost. U zemlji u kojoj su police socijalnih dućana često prazne to može služiti kao primjer svima. U teškim vremenima u kojima se nalazimo, humanitarno djelovanje donatora mnogima znači razliku između oskudice i toplog obroka. Ovim priznanjem želimo pokazati da postoje tvrtke koje su iznimno humanitarno angažirane i želimo da građani znaju koje su to tvrtke, izjavila je potpredsjednica europskih Socijalista i demokrata  Biljana Borzan.

Prema podacima Porezne uprave, ukupna nabavna vrijednost donirane hrane bez PDV-a u 2019. godini iznosila je 12.991.467 kuna, radi se o značajnom povećanju u odnosu na 2018. kada je prijavljeno 9.936.882 kuna. Prodajna vrijednost prijavljenih donacija je iznosila 19.836.745 kuna. Ukupno šezdeset i sedam tvrtki je Poreznoj upravi prijavilo donacije.

– Drago nam je da nagradu “Najdonator” dodjeljujemo i ove godine, usprkos izazovnim okolnostima. Ovo je nagrada tvrtkama koje su posebno društveno osjetljive i koje su odlučile pomoći najpotrebitijima. Mreža hrane ovim putem želi pozvati sve donatore da se uključe u IT sustav koji je ustanovljen kako bi donatori mogli lakše donirati hranu. Ovaj poziv vrijedi i za dobitnike ove nagrade, ali i za sve tvrtke koje žele donirati hranu, ali ne znaju kako ni kome. Hvala Dukatu, Konzumu i Sana delikatesama na njihovoj društvenoj osjetljivosti, kazao je koordinator Mreže hrane Zoran Grozdanov.

Povezane objave

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.